Over mij..En dan maak je eindelijk van je passie je beroep!!

Er zijn van die dagen...dan komt alles je neus uit! Maar ik leef altijd vanuit de instelling: alles gebeurt met een reden ... Zo was dat ook met het feit dat ik, na twee jaar, en dus toe was aan een vast contract, weer op straat kwam te staan. Toen zag ik niet wat de reden was...en was ik alleen maar boos en gefrustreerd. Want.. ik deed mijn best, ben redelijk perfectionistisch ingesteld, wil alles liever beter dan goed... dus waarom weer ik? Na wat hand en spandiensten kwam ik terecht bij een oud schoolcollega, in het bezit van een trimsalon. Zij had een ongeluk gehad met haar paard en kon wel een verlichtende hand gebruiken. Of ik haar hondjes wilde wassen en drogen, dat zou voor haar al weer wat schelen. Ik was allang blij dat ik weer wat om handen had en pakte deze kans met beide handen aan.

Mijn eerste stappen in de trimmerswereld volgde. Wat was dit leuk! Wat grappig om te zien hoe een hondje binnen kwam en vervolgens weer spik en span de salon verliet. Steeds meer begon ik mijzelf erin te verdiepen en vertelde tenslotte aan mijn oud schoolvriendin dat ik dit toch wel erg leuk vond en in het hoofd had om dan ook serieus aan het werk te willen met een diploma. Even terug naar dat perfectionistische...als je dan wat wilt...dan moet het ook goed, of liever nog beter.

De inschrijving bij Trimschool Nederland volgde in Januari en 2 April was er de 1e schooldag. Geloof me...ik was zenuwachtig. Op je 48e weer gaan leren...ik moest het nog maar zien. Ging dat eigenlijk nog wel? Was ik niet te oud? Had het wel zin? Je ziet...best wel wat twijfels dus. Maar... ook hier gold weer...wat was het leuk! Steeds meer en meer ging dit voelen als een goede keuze. De schooltijd was tof...meer dan. Ik leerde leuke mensen kennen, ik leerde wat het vak trimmen allemaal inhield, ik leerde over beestjes en enge ziektes, ik leerde vooral geld uitgeven (er moest tenslotte ook materiaal aangeschaft worden :) ) maar vooral leerde ik mezelf kennen en ging beseffen dat ik eindelijk, eindelijk iets gevonden had waar mijn hart lag..dit was echt goed!

Ondertussen was de salon waar ik in eerste instantie als hulp aan de slag gegaan was mijn stageadres geworden. En hoe mooi wil je het hebben? 1 op 1 les krijgen van iemand die al tien jaar in het vak zit? Ik was er drie ochtenden per week , de stage uren gingen dus niet heel erg snel maar na een jaar was ik toe aan mijn examen. 20 Maart 2017 was de dag! Ik was niet heel erg zenuwachtig. Ben er aan begonnen met de instelling dat ik na een jaar honden knippen toch echt wel een beetje wist wat ik kon. Maar toch... het blijft een momentopname, er waren toch wel wat kriebels op het moment dat ik binnen was. Als examenhondje ging het hondje van mijn vriendin mee. Een Shih-Tzu met een fantastisch karakter. Je zet hem op tafel en hij staat als een huis. Mooier kan je het niet hebben op je examen. Ook een lieve Border, Roos, was mee voor mijn plukexamen. Ik had het niet beter kunnen treffen. Voor mijn gevoel gingen de examens goed en was het dus afwachten geblazen. Al twee dagen later kreeg ik bericht. Ik was geslaagd! En ik was blij! En vooral trots.. dat had ik toch maar mooi voor elkaar gebokst.

Elke keer weer een stapje verder. Ik sleutelde mijn eigen website in elkaar.  Het kon maar klaar zijn :) De vraag rees waar ik mijn verworven kennis in praktijk kon gaan brengen. In eerste instantie was er het idee aan tafelhuur te doen bij mijn stageadres. Uiteindelijk is daar de keus niet op gevallen. Maar dan? Het liefst zou ik werken aan huis. Ik heb zelf twee Labradors die voor mij op nummer 1 staan, die mogen niets te kort komen, en dan kon ik alles mooi combineren. Maar... Een kleine flat? Kon dat wel? Hoe moesten we dat gaan doen? We hadden wel twee kamers over.. Dan toch maar hier? Ik ben gewoon gaan verbouwen. Ben een kamer leeg gaan ruimen. Reed heen en weer naar de bouwmarkt, kocht materiaal.. en uiteindelijk had ik een 'hok' waar het kon gaan gebeuren. En man.... wat was ik trots! Zelf in elkaar getimmerd en geplakt. Was het groot? Nope! Was het mooi en schoon? Jep! En zoals ik van huis uit geleerd heb: met kleine stapjes kom je ook vooruit. Ik ga officieel starten op 1 mei. Ik hoop met veel plezier, liefde en geduld, voor en in mijn vak, een fijne klantenkring op te bouwen. En wie weet wat dan de toekomst brenge moge. Zoals ik al zei: alles gebeurt met een reden!

Carin UiterwijkYou can say any foolish thing to a dog, and the dog will give you a look that says, 'My God, you're right! I never would've thought of that!

©2017 Carin Uiterwijk, alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin